Publicitat
Publicitat

La Xina augmenta el seu pressupost militar en un 10%

El govern xinès preveu augmentar el pressupost de Defensa aquest any al voltant del 10%, després que el 2014 el s'incrementés el 12,2%, segons ha avançat avui una font oficial.

La portaveu de l'Assemblea Nacional Popular (ANP), Fu Ying, ha comparegut en una roda de premsa la vigília que comenci la sessió anual del Legislatiu xinès, on el primer ministre, Li Keqiang, anunciarà la xifra oficial del pressupost militar, entre d'altres decisions.

"En un país tan gran com la Xina cal tenir un pressupost militar alt per defensar el país i perquè la població tingui una sensació de seguretat", ha justificat Fu, per a qui "la història mostra que quedar-se enrere és ser vulnerable a possibles atacs".

Així mateix, la portaveu ha reconegut que, "en comparació amb altres grans països, la Xina s'enfronta a moltes dificultats per modernitzar el seu exèrcit", i ha assegurat que la potència asiàtica "continuarà compromesa amb el seu desenvolupament pacífic".

La sessió anual de l'ANP, que conclourà el dia 15, és una de les dues principals cites polítiques de la Xina juntament amb el conclave del Partit Comunista de tardor, i d'ella s'espera que surtin aprovades nombroses lleis.

A més de la xifra del pressupost militar, Li revelarà l'objectiu de creixement de la Xina per al 2015, que l'any passat va ser del 7,5%, el mateix que el 2013, però que no es va aconseguir en augmentar el PIB una dècima menys el 2014.