Publicitat
Publicitat

Qui és Yassine Salhi, el presumpte autor de l'atemptat a França?

Es tracta d'un home de 35 anys que havia estat fitxat pels serveis d'intel·ligència francesos i era un treballador de l'empresa

El presumpte autor de l'atac contra la fàbrica de gas al municipi francès de Saint-Quentin-Fallavier, a la regió francesa de Roine-Alps, on una persona ha estat decapitada, és un home de 35 anys sense antecedents judicials però que havia estat fitxat pels serveis d'intel·ligència francesos.

L'home decapitat, de 54 anys, que tenia una empresa de transports, era el cap del principal sospitós de l'atemptat i hauria estat assassinat abans que el vehicle entrés al recinte industrial. 

Yassine Salhi viu amb la seva dona i tres fills, de 6 a 9 anys, a la primera planta d'un petit immoble social del municipi de Saint-Prest, als afores de Lió.

Aquest divendres a la tarda, la seva dona ha declarat a l'emissora de ràdio francesa Europe 1 que no entenia el que estava passant. " Som una família normal. Se'n va a treballar i torna", ha afirmat. I ha afegit que "ha marxat a la feina a les set del matí. Fa comandes a domicili". Segons sembla no tenia cap motiu per pensar que el seu marit podia cometre un atemptat. "Som musulmans normals. Fem el ramadà. Tenim tres fills i fem vida familiar", ha assegurat.

Detingut per un bomber

El principal sospitós, amb ferides al cap, ha estat detingut a la fàbrica per un bomber. Segons diversos mitjans, l'home ha afirmat que era membre de l'Estat Islàmic. Quan han arribat els bombers, l'haurien sentit cridar "'Allah akbar'" (Al·là és poderós). En un primer moment Yassine ha rebutjat identificar-se.

Des del 2006 Yassine Salhi estava registrat per la Direcció General de Seguretat Interior, el servei d'intel·ligència francès, per una presumpta radicalització tot i no estar implicat en activitats terroristes. Les fitxes com les de Salhi són utilitzades per aquelles persones que poden dur a terme accions contra França.

El registre, que s'ha de renovar cada dos anys si els serveis d'informació ho estimen oportú, no va ser actualitzat el 2008 segons ha explicat Bernard Cazeneuve, ministre de l'Interior francès, perquè "no es coneixien lligams amb actors terroristes".