Internacional 07/08/2020

Un avió amb gairebé 200 passatgers s'estavella en l'aterratge en un aeroport a l'Índia

L'accident ha tingut lloc enmig d'unes fortes pluges i ha provocat almenys una quinzena de víctimes mortals

Ara
2 min
Un avió de passatgers s'estabella després d'aterrar a l'Índia

BarcelonaDes del sud de l'Índia arriben imatges de desenes de treballadors amb mascareta que, entre les restes d'un avió partit en dos i enmig de fortes pluges, intenten rescatar supervivents. Són els equips d'emergències que s'han desplaçat aquesta tarda a l'aeroport de Kozhikode per socórrer un avió de la companyia Air India Express que s'ha estavellat quan es disposava a aterrar. L'accident, que ha tingut lloc a la regió de Kerala, al sud-oest de l'Índia, ha provocat almenys una quinzena de víctimes mortals i desenes de ferits, un balanç que es tem que augmenti en les properes hores a mesura que avancin les tasques de rescat.

El vol havia sortit de Dubai, als Emirats Àrabs Units, i portava unes 180 persones a bord –entre tripulació i passatge–, entre les quals una desena d'infants. Els passatgers tornaven a casa: es tractava d'un vol de repatriació en plenes restriccions aèries provocades per la pandèmia.

"Les operacions de rescat encara estan en marxa i s'estan traslladant passatgers als hospitals per rebre atenció mèdica", ha comunicat fa poca estona el ministeri d'Aviació Civil indi. El director general de la policia de Kozhikode ha precisat que ja són 90 els ferits que estan sent atesos en centres mèdics de la zona. Entre els morts, ha afegit el comissari Sujit Das, hi ha un dels pilots i "pràcticament tots els passatgers han patit algun tipus de ferida".

L'aeroport de Kozhikode, a calcula, on s'ha produït l'accident

Caiguda en una vall

Segons les primeres informacions, l'avió implicat hauria patinat fora de la pista d'aterratge, després hauria caigut en una petita vall i llavors el fuselatge –el cos de l'aeronau– s'hauria partit en dos. Tot plegat enmig d'un episodi de fortes precipitacions i sense que s'hagi detectat cap foc a bord. Les imatges que ha publicat el cos de la Força Nacional de Resposta a Desastres (NDRF) a Twitter mostren com han quedat les restes de l'avió d'Air India Express al lloc dels fets.

Un vol de repatriació en plena pandèmia

El vol AXB1344 de la companyia Air India Express era un vol de repatriació que havia operat el govern indi per retornar desenes de ciutadans a casa seva. Segons informen agències internacionals, els afectats eren passatgers que s'havien vist atrapats a l'estranger a causa de les restriccions de vols comercials provocades pel covid-19. Milions d'indis treballen al golf Pèrsic.

stats