Internacional 27/10/2014

La broma de crear una xarxa wifi i anomenar-la Al-Qaida fa que un avió es quedi a terra a Los Angeles

Un passatger posa en marxa amb el mòbil una 'Al-Quida Free Terror Nettwork' i les autoritats immobilitzen el vol tres hores fins que l'acaben ajornant un dia, segons ABC News

Ara
1 min

BarcelonaFer broma amb Al-Qaida als Estats Units pot tenir conseqüències greus, però hi ha qui encara no ho ha après. Aquest diumenge al vespre el passatger d'un vol de Los Angeles a Londres va obrir un punt d'accés wifi amb el seu mòbil i el va anomenar 'Al-Quida Free Terror Nettwork'. Segons explica ABC News ell mateix va avisar un dels tripulants que havia detectat aquesta xarxa i estava preocupat... i va fer saltar la veu d'alarma. Les autoritats de l'aeroport van immobilitzar l'avió durant tres hores, amb tots els passatgers a dins. Finalment van deixar-los sortir però no han volat fins avui dilluns a la una del migdia.

La majoria de models d''smartphone' actuals poden obrir punts d'accés, o sigui, crear xarxes wifi, per compartir la connexió a internet del mòbil amb algun ordinador o una tauleta, per exemple. I molts permeten posar el nom que es vulgui a la xarxa wifi. Aquesta és l'estratègia que hauria fet servir el passatger bromista, tot i que si ell mateix no hagués avisat la tripulació difícilment se n'haurien adonat. La tripulació del vol d'American Airlines va avisar la policia i, d'entrada, va fer saber als passatgers que aturaven el vol per una qüestió de manteniment.

stats