Publicitat
Publicitat

Un noi de 14 anys, condemnat a 2 anys de presó per terrorisme a Àustria

El menor va confessar els seus plans d'atemptar contra una de les principals estacions de tren a Viena

Un tribunal austríac ha condemnat aquest dimarts a dos anys de presó un jove de 14 anys que tenia plans de cometre atemptats terroristes a Viena i volia participar a la guerra a Síria. El noi, un ciutadà turc que viu a Àustria des de fa vuit anys, haurà de passar com a mínim vuit mesos a la presó i només podrà sortir en llibertat provisional si se sotmet a psicoteràpia, segons ha informat l'emissora pública ORF.

Després del divorci dels seus pares, el jove va començar a veure per internet vídeos propagandístics del grup terrorista Estat Islàmic destinats a reclutar combatents estrangers als països occidentals.

El noi va prendre la decisió d'anar a Síria, tot i que un contacte a Viena li va indicar que a Àustria també podria participar a la "guerra santa". Per això, va buscar a internet instruccions sobre com fabricar bombes i informació logística per cometre un atemptat contra la Westbahnhof, una de les dues grans estacions ferroviàries de la capital austríaca.

El risc de la radicalització

Finalment l'escola on estudiava el va denunciar a finals de l'any passat per la radicalització del noi, que, després de confessar els seus plans terroristes en un interrogatori policial, va ser detingut i ingressat a presó de manera preventiva.

Però no és l'únic menor detingut a Àustria per col·laborar presumptament amb grups jihadistes. Una noia de 16 anys també afrontarà en els pròxims dies un judici per haver intentat viatjar a la zona de conflicte de Síria.