Internacional 02/04/2013

Aquest març, el mes més mortal a Síria des de l'inici del conflicte

Ara
1 min

Barcelona.Més de 6.000 persones van morir a Síria el mes passat, el més mortífer des que va començar la revolta fa dos anys, segons va informar ahir l'Observatori Sirià dels Drets Humans, un grup d'activistes amb seu a Londres. Segons el seu recompte, entre les víctimes hi havia almenys 291 dones, 298 nens, 1.486 milicians rebels i desertors de l'exèrcit i 1.464 soldats fidels al règim de Baixar al-Assad.

Tot i que l'organització ha documentat des que va començar el conflicte fins a 62.554 morts, estima que el nombre és molt més alt. "Calculem que actualment hi ha 120.000 víctimes del conflicte", va dir ahir Rami Abdelrahman, el director del grup, a l'agència Reuters. "Moltes morts són molt difícils de documentar; per tant, encara no les incloem de manera oficial", va afegir.

La violència i la repressió han augmentat exponencialment a Síria d'ençà de l'entrada d'armament estranger, tant per rearmar el règim com l'oposició, i també ha contaminat el país veí, el Líban. Un grup d'homes armats van atacar ahir un autobús amb refugiats a la frontera i va segrestar vuit sirians alauites, la secta xiïta d'Al-Assad. Segons va transcendir, els homes buscaven intercanviar els ostatges per un milicià sunnita capturat pel règim.

Destruïda la sinagoga de Damasc

Tant fonts del règim com de l'oposició van informar ahir que la sinagoga Jopar a Damasc, una joia de l'arquitectura de 2.000 anys d'història, havia estat saquejada i destruïda, i s'havia convertit així en una peça més de la història víctima del conflicte, com el nucli històric d'Alep, Patrimoni de la Humanitat, ara reduït a cendra.

stats