Publicitat
Publicitat

Els terroristes que van matar el mossèn a Normandia van jurar lleialtat a l'EI en un vídeo previ a l'atac

Un dels assaltants estava en arrest domiciliari i portava un braçalet electrònic, mentre que l'altre estava fitxat per haver intentat anar a fer la "guerra santa", ha confirmat BFMTV

Els  dos homes que van atacar una església a Normandia i van degollar el mossèn Jacques Hamel havien jurat lleialtat al grup terrorista Estat Islàmic (EI) en un vídeo gravat abans de l'atac i difós aquest dimecres per la agència Amaq, vinculada a grup terrorista, que va reivindicar l'atac el mateix dimarts.

"Juro lleialtat al comanador dels creients, (el líder de l'EI)  Abu Bakr al-Bagdadi, escoltar les seves ordres i obeir en el fàcil i en el difícil", assenyala a la gravació un dels jihadistes, vestit amb una jaqueta d'aspecte militar i que d'identifica com Abul Jalil al-Hanafi. L'home identificar al seu company, assegut al seu costat en l'enregistrament, com Ibn Omar. En el vídeo es pot veure també un paper postrat en una pantalla d'un ordinador portàtil en el qual es mostra la bandera de l'EI i un missatge que diu "des de França".

És habitual que els jihadistes s'autodenominin amb pseudònims, pel que els seus noms reals difereixin dels oferts a l'enregistrament. Els investigadors francesos ja van confirmar dimarts que un dels assaltants és d’ Adel Kermiche, un francès de 19 anys, conegut per la policia desprès d’haver intentat viatjar fins a Síria "utilitzant la identitat del seu germà i d’un dels seus cosins". El jove estava en arrest domiciliari des del març i portava un braçalet electrònic.

Segons ha confirmat la cadena BFMTV aquest dijous, l'altre terrorista és Abel Malik Petitjean, de 19 anys, fitxat des del passat 29 de juny per haver intentat anar a fer la "guerra santa" (jihad), però sense cap procés judicial en contra. El terrorista hauria estat identificat gràcies a la comparació del seu ADN amb el de la seva mare, que no sabia res d'ell des de dilluns. I és que la seva fitxa policial no incloïa cap foto, afegeix BFMTV.

la cadena francès assegura, d'altra banda, que dies abans de l'atemptat a l'església, serveis d'intel·ligència estrangers havien advertit a França que un home es disposava a cometre un atemptat en territori francès. L'advertència no anava acompanyada d'un nom, però sí d' una fotografia de Malik. Els investigadors van ser incapaços de trobar la identitat de Malik en un primer moment causa de l'estat en què va quedar el seu cos després de l'assalt de les forces de l'ordre.

Segons mitjans francesos, agents de policia han detingut tres persones properes a Malik i han requisat material informàtic a la casa del jove, que va penetrar a l'església armat amb ganivets i amb falsos artefactes explosius.