Publicitat
Publicitat

Les asseguradores calculen que el sinistre de Germanwings els costarà 300 milions de dòlars

La major part dels diners anirien a pagar les indemnitzacions a les famílies de les víctimes

L'asseguradora alemanya Allianz calcula que caldran uns 300 milions de dòlars per cobrir els costos derivats de l'accident de l'Airbus A320 de Germanwings, estavellat sobre els Alps francesos dimarts passat pel seu copilot.

Aquesta xifra, que hauran d'aportar una trentena d'asseguradores implicades, inclouria des del cost de l'aparell destruït –uns 6,5 milions de dòlars– fins al pagament de les tasques de recuperació de les restes a la zona i les despeses legals. Però la major part dels diners aniria a pagar les indemnitzacions a les famílies afectades, segons van explicar a Reuters fonts de l'empresa alemanya.

La companyia aèria Lufthansa ja va anunciar divendres passat que oferiria uns 50.000 euros (54.115 dòlars) per passatger com a assistència financera immediata. Les asseguradores acostumen a intentar fixar una quantitat d'indemnització sense passar pels tribunals, en una negociació que pot trigar setmanes o mesos.

Segons fonts consultades per Reuters, els principals pagadors d'aquests costos serien Allianz, amb el 10%; American International Group, amb l'11%, i Swiss Re, amb el 7%.