Publicitat
Publicitat

La policia belga creu que l'atac al laboratori forense pretenia esborrar proves

Els investigadors creuen que l'objectiu era esborrar proves i descarten una acció terrorista. L'atac ha tingut lloc a l'Institut de Criminologia a les tres de la matinada, hora local

L' explosió que ha tingut lloc la matinada d'aquest dilluns a l' Institut de Criminologia de Brussel·les hauria estat fruit d'un incendi provocat, segons les autoritats que investiguen el succés. No creuen que sigui un atac terrorista, tot i que de moment no descarten cap hipòtesi. Cinc persones han estat detingudes als voltants del laboratori i els investigadors creuen que volien destruir proves forenses

L'explosió, que s'ha produït a les tres de la matinada, quan el recinte encara era buit, no ha deixat ferits. La policia apunta que el més probable és que hagin explotat materials inflamables emmagatzemats a l'edifici.

"Ha estat un incendi intencionat, deliberat, al laboratori de la policia federal", ha explicat la fiscal Ine Van Wymersch: "Amb un incendi es produeixen explosions, però no s'han trobat explosius al lloc". "Pensem més aviat en un incendi premeditat portat a terme pel crim organitzat. No tenim indicis que hagi estat terrorisme", ha recalcat. 

L'institut està vinculat al ministeri de Justícia belga i porta a terme les investigacions forenses en els casos criminals, segons la seva web.

Segons la cadena RTL, un cotxe s'ha saltat les barreres de les instal·lacions cap a les 02.00 hores, i poc després s'ha sentit l'explosió.