Publicitat
Publicitat

El capellà que irradiava bondat

Els parroquians de Saint-Etienne-du-Rouvray recorden mossèn Hamel com una persona dedicada a la comunitat

Feia 10 anys que mossèn Jacques Hamel s’havia traslladat fins a la petita localitat de Saint-Etienne-du-Rouvray, convençut que amb 50 anys de sacerdoci encara podia ajudar la seva comunitat. Expliquen que va voler una jubilació tranquil·la i per això va demanar ser l’auxiliar d’aquesta petita parròquia de l’Alta Normandia. Aquest dimarts a primera hora del matí, com el pare Auguste Moanda-Phuati estava de vacances, Hamel, de 86 anys, ha fet la primera missa davant d’un reduïdíssim grup de feligresos.

Atemptat a la parròquia

La celebració va haver d’acabar per la irrupció de dos homes, que en nom de l’Estat Islàmic, van matar el capellà i ferir una persona. Amb llàgrimes als ulls, Moanda-Phuati mostrava la “ consternació” per l’assassinat del seu company, que alguns ja es van afanyar a qualificar de “ martiri”.

Tampoc els veïns de la localitat no se’n sabien avenir i recordaven el capellà assassinat com un home “ honest, entregat a la comunitat, discret i amb un gran esperit missioner”. L’exarquebisbe de la diòcesi de Rouen, Jean-Charles Descubes, parlava d’ell com un “home que irradiava bondat”, mentre que un altre membre de la congregació recordava la seva disposició a oficiar batejos, funerals o matrimonis, fent gal·la a la seva activitat malgrat l’agenda.

El dolor per la seva mort es va sentir a la mesquita del municipi, que, coses de la vida, es va poder construir perquè l’església catòlica li havia cedit uns terrenys. L’imam Mohammed Karabila assegurava haver perdut “un amic” i afirmava que els musulmans “resen per la seva família i els catòlics”.