Internacional 25/11/2014

Un doble atemptat suïcida mata almenys 35 persones en un mercat a Nigèria

Els atacs d'aquest tipus s'han convertit en un objectiu freqüent dels terroristes de Boko Haram

Efe
2 min

Maiduguri (Nigèria)Almenys 35 persones han mort en un doble atemptat suïcida en un popular mercat de Maiduguri, capital de l'estat septentrional nigerià de Borno. És el sisè atac greu a la zona durant aquest any, epicentre de la insurgència del grup terrorista islamista Boko Haram.

Dues noies adolescents s'han immolat successivament, segons diversos testimonis. La primera, prop de les 11 hora local, ha deixat almenys 5 morts. Uns minuts després, l'altra jove s'ha pres foc deixant més de 30 persones mortes. Segons els testimonis, la segona terrorista ha esperat que els ciutadans acudissin a socórrer els ferits de la primera explosió abans de fer esclatar la seva càrrega.

El nombre de víctimes mortals podria augmentar en les properes hores, perquè hi ha desenes de ferits greus. Segons el portaveu de les patrulles de vigilància ciutadana, Abba Aji Kalli, "no podem dir la xifra exacta per ara, perquè inclús abans de la nostra arribada aquí alguns dels cadàvers ja havien estat retirats, i altres estan tan destrossats que és impossible reconèixer-los".

Atacs freqüents

Entre gener i juliol d'aquest any hi ha hagut dos atacs d'aquest tipus en mercats al carrer, que s'han convertit en un objectiu freqüent de Boko Haram. Dels altres tres, el més greu va tenir lloc el 2 de març, quan més de cent persones van perdre la vida en dues explosions successives en un local d'apostes de la ciutat.

El grup terrorista, que manté segrestades a més de 200 nenes des del passat mes d'abril, ha assassinat a 12.000 persones i n'ha ferit a 8.000 més en els darrers cinc anys, segons les autoritats nigerianes. El passat octubre, el Govern de Nigèria va anunciar públicament que havia arribat a un acord de pau amb el grup terrorista, que incloïa l'alliberació de les menors capturades. Però dies després, el líder del grup jihadista, Abubakar Shekau, va negar l'alto al foc i va deixar clar que les nenes no serien mai alliberades, perquè moltes ja havien estat casades amb milicians del grup terrorista.

stats