Internacional 14/07/2018

Un avió de Ryanair descendeix 9.000 metres i fa un aterratge d'emergència

Més de 30 passatgers han sigut atesos en hospitals alemanys per problemes lleus

Ara
1 min
Imatge d'un avió de l'aerolínia de baix cost Ryanair.

BarcelonaEnsurt en un vol de Ryanair. Almenys 33 persones han hagut de ser ateses en hospitals alemanys després que un avió d'aquesta aerolínia va haver de descendir uns 9.000 metres i fer un aterratge d'emergència a l'aeroport de Frankfurt-Hahn. Els fets van tenir lloc divendres, i el comboi feia la ruta des de Dublín fins a la ciutat croata de Zadar. Hi viatjaven 189 passatgers.

Segons ha informat un portaveu de Ryanair, l'avió va patir una "caiguda sobtada de pressió" a la cabina, cosa que va forçar la maniobra d'emergència. El descens d'emergència és una maniobra que els pilots de transport de línies aèries practiquen durant l'any –en simuladors de vol– amb l'objectiu d'estar preparats per situacions com aquesta.

"Els passatgers es queixaven de mal de cap i d'orella, i alguns tenien nàusees", ha assegurat aquest dissabte un portaveu de la policia federal alemanya, que ha reconegut que a algunes de les víctimes els sortia sang de les orelles.

Segons informen diversos mitjans de comunicació d'Alemanya, alguns dels passatgers ja tenen l'alta, però d'altres encara continuen ingressats.

Se'n desconeix la causa

La pàgina web 'Flightradar 24', que segueix en temps real la posició de fins a 20.000 vols diaris arreu del món, va registrar un descens de l'aparell afectat de 9.000 metres: de 12.000 a 3.000. La companyia aèria encara no ha comunicat la causa de la pèrdua de pressió a la cabina.

Mentrestant, un avió de substitució ha completat aquest dissabte, des de l'aeroport de Frankfurt-Hahn, la ruta fins a Zadar. Això sí, a part dels passatgers hospitalitzats, n'hi ha hagut d'altres que s'han estimat més no continuar el trajecte.

stats