Publicitat
Publicitat

Obama escurça el seu viatge oficial a Espanya i tornarà als Estats Units demà per assistir al funeral dels policies assassinats a Dallas

Cancel·la la seva visita a Sevilla, on havia d'arribar avui, i aterrarà directament a Madrid

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha decidit escurçar el seu viatge oficial a Espanya, on tenia previst passar tres dies, per tornar demà, diumenge, a la nit als Estats Units i poder assistir així al funeral dels cinc policies morts ahir en el tiroteig de Dallas (Texas)

Si bé el mandatari arribarà aquest dissabte al país, ho farà directament a Madrid, i no a Sevilla, on tenia previst aterrar i fer una passejada, demà, amb el monarca espanyol, Felip VI.

Demà es reunirà a la Moncloa amb el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, amb qui compareixerà en una declaració conjunta, i posteriorment es reunirà amb Felip VI. Després es dirigirà a la base aèria de Torrejón, on cap a les tres de la tarda rebrà els líders del PSOE, Pedro Sánchez; de Ciutadans, Albert Rivera; i Units Podem, Pablo Iglesias.

Seguidament es desplaçarà a la base aeronaval de Rota (Cadis), on visitarà els soldats nord-americans, i des d'allà volarà de tornada als Estats Units a la nit.