Internacional 03/08/2020

Benet XVI està greument malalt, segons el seu biògraf

El papa emèrit pateix un herpes zòster a la cara i gairebé no pot parlar

Ara
2 min
Benedicte XVI durant una cerimònia religiosa fa deu anys, el juny del 2010

BarcelonaBenet XVI està greument malalt per una infecció d’herpes zòster a la cara des que va tornar a Roma a finals de juny després de visitar a Ratisbona (Alemanya) el seu germà, l’arquebisbe Georg Ratzinger, segons informa el Passauer Neue Presse, que cita com a font d’informació el biògraf del papa emèrit.

El biògraf, Peter Seewald, es va reunir amb Benet XVI dissabte, precisament per lliurar-li la seva biografia, i el va veure en un estat extremadament delicat. Segons ha explicat, el papa emèrit raona i conserva la memòria, però la seva veu és pràcticament imperceptible. El pontífex té en l’actualitat 93 anys.

Desmentiment del Vaticà

En canvi, el portaveu del Vaticà, Matteo Bruni, ha desmentit aquest dilluns aquesta informació i ha afirmat en un comunicat que, segons el secretari personal de Benet XVI, monsenyor Georg Gänswein, "les condicions de salut del papa emèrit no representen cap preocupació particular”. “Són les d’una persona gran de 93 anys que està superant la fase més aguda d’una malaltia dolorosa, però no greu”, ha afegit.

El testament espiritual de Benet XVI ja està redactat i està previst que es faci públic després de la seva mort. Ratzinger ha expressat el seu desig de descansar a l’antiga tomba del seu predecessor, el papa Joan Pau II, a la cripta de Sant Pere.

Seewald i Benet XVI han publicat conjuntament quatre llibres d’entrevistes amb una tirada internacional d’uns tres milions d’exemplars. La biografia feta per Seewald és la més àmplia i detallada del papa emèrit. Ja se n’han fet tres edicions després de la seva publicació aquest any i està previst que sigui traduïda a deu idiomes.

La presentació del llibre es va fer al monestir Mater Ecclesiae, als jardins de la Ciutat del Vaticà, on resideix el papa emèrit des que va renunciar al pontificat el febrer del 2013. Durant l’acte, Benet XVI va agrair a Seewald la seva feina i el va qualificar de profund historiador i de “viu narrador” de la seva historia personal.

Benet XVI va visitar el seu germà a Ratisbona del 18 al 22 de juny perquè estava greument malalt. De fet, el germà va morir l’1 de juliol. Per arribar a Ratisbona Ratzinger va volar del Vaticà a Munic acompanyat pel seu secretari personal, un metge, una infermera, una de les persones que el cuida i el comandant adjunt del cos de gendarmeria d’estat de la Ciutat del Vaticà.

stats