Món
Internacional 02/05/2011

La mort de Bin Laden copa la premsa mundial

La mort del màxim responsable d'Al-Qaida i autor intel·lectual de l'atemptat de les Torres Bessones ocupa les edicions digitals de tots els diaris a nivell mundial

Redacció
3 min
New York Daily News, portada impresa del 2 de maig

BarcelonaEls rotatius nord-americans ocupen la portada de l'edició impresa d'avui dilluns íntegrament a l'anunci de la mort de Bin Laden, que el president dels EUA, Barack Obama, ha fet a les 23.30 (hora local).

Alguns diaris han fet portades més cridaneres i sensacionalistes, com el rotatiu novaiorquès New York Daily News, que ha ocupat íntegrament la portada amb el titular "Que es podreixi a l'infern", juntament amb una imatge d'Ossama Bin Laden.

The New York Times titula “Bin Laden mort per les forces dels Estats Units a Pakistan, ha anunciat Obama, declarant que s'havia fet justícia”. En un titular secundari, el diari diu “Un emblema del diable als EUA, una icona de la causa del terrorisme”.

The Washington Post obre amb el titular “S'ha fet justícia” i afegeix que “Un fill privilegiat es va convertir en la cara global del terrorisme”.

Els diaris de tot el món encapçalen les portades de les seves edicions digitals amb l'anunci de la mort del líder d'Al-Qaida.

The New York Times diu “Bin Laden és mort” i afegeix que el cervell de la massacre més devastadora dels últims temps als EUA, i l'home més buscat en el món, ha estat abatut en un atac de les forces d'intel·ligència nord-americanes a Pakistan.

The Washington Post titula “Ossama bin Laden mort; s'ha fet justícia” i afegeix que l'arquitecte de l'atemptat de l'11-S el 2001 ha mort aquest diumenge. El diari recull les paraules del president dels EUA en l'anunci de la mort de Bin Laden, en què ha dit que “la seva desaparició ha de ser ben rebuda per tots els que creuen en la pau i la dignitat humana” i ha afegit que “en una nit com aquesta, podem dir a les famílies que han perdut els seus éssers estimats amb el terrorisme d'Al-Qaida: s'ha fet justícia”.

The Guardian diu “Ossama bin Laden, mort per les forces especials dels EUA”, Frankfurter Allgemeine “Ossama bin Laden mort”, Le Figaro “Ossama bin Laden ha mort a Pakistan”, Il Corriere della Sera “Mort Ossama Bin Laden”, Correio da Manha “Barack Obama anuncia la mort de Bin Laden”, Clarín “Deu anys després de l'atemptat a les Torres Bessones, EUA mata Bin Laden”, China Daily “Obama: ha mort Bin Laden, líder d'Al-Qaida”

Els rotatius espanyols ho han sigut a temps de publicar la notícia en les seves edicions impresses però tots la recullen en les capçaleres de les seves portades digitals. La Vanguardia, El Periódico, Público, El Mundo i l'El Periódico PúblicoEl MundoABC obren amb el mateix titular, “Els EUA maten Ossama bin Laden”, El País diu “EUA mata Bin Laden en una operació a Pakistan”, l'Avui diu “Obama anuncia que Bin Laden és mort”, La Razón “Ossama bin Laden ha mort” i l'ARA “Els EUA han atrapat Bin Laden seguint un dels seus missatgers”.

La mort de Bin Laden ha arribat gairebé una dècada després dels atemptats a les Torres Bessones de Nova York, l'11 de setembre de 2001.

stats