Internacional 01/07/2013

Dinou bombers moren en un incendi forestal a Arizona

Les altes temperatures i el vent compliquen les tasques d'apagament del foc, que ha causat la pitjor tragèdia soferta pels bombers nord-americans en els últims trenta anys

Efe
1 min

PhoenixDinou bombers han perdut la vida la passada nit en un incendi forestal que s'ha registrat a Arizona, als Estats Units. Els bombers, pertanyents a un cos d'elit, s'han vist atrapats pel foc, que s'ha propagat ràpidament degut als forts vents que bufaven a la petita localitat de Yarnell Hill, 130 quilòmetres al nord-oest de Phoenix. L'incendi ha obligat a evacuar els residents de la zona. Almenys 200 de les 500 vivendes de Yarnell Hill han quedat danyades. El foc també ha arrasat unes 800 hectàrees de bosc.

Art Morrison, funcionari de la divisió forestal, ha explicat als mitjans que els bombers intentaven crear un tallafoc quan s'han vist atrapats per les flames: "Normalment, t'assegures una sortida i crees una zona de seguretat. Evidentment, la seva zona de seguretat no era prou àmplia i el foc els va atrapar", ha declarat Morrison. Es tracta de la pitjor tragèdia soferta pels bombers nord-americans en els últims trenta anys.

L'incendi coincideix amb la intensa onada de calor que aquest cap de setmana ha tingut lloc als estats del sud-oest dels EUA com Califòrnia, Nevada o Arizona, que ha portat els termòmetres a superar els 45 graus i ha provocat centenars d'hospitalitzacions. A Las Vegas, la temperatura a l'aeroport va aconseguir el seu rècord històric de 47 graus, i els serveis meteorològics pronosticaven que a Death Valley, a Califòrnia, se superarien els 50 graus, prop de la fita de 53 graus del 1913.

stats