Publicitat
Publicitat

La borsa del Japó cau empesa pel no al referèndum grec

La majoria dels mercats asiàtics comencen a la baixa per la ressaca de la crisi grega, que obre un escenari incert a Europa

La Borsa de Tòquio cau un 1,58% durant la sessió del matí després de la victòria aclaparadora del no al referèndum grec, que ha disparat la incertesa al voltant del futur de Grècia i del conjunt de l'eurozona. A mitja sessió, l'índex Nikkei acumulava una caiguda de 324,63 punts i se situava en les 20.215,16 unitats.

El segon indicador, el Topix, que agrupa els valors de la primera secció, retrocedia 23,43 punts, un 1,42%, fins a les 1.628,66 unitats.

El governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, ha assegurat que les autoritats japoneses vigilen de prop la situació a Europa després de la victòria del no grec. "Tot i que els vincles directes en l'àmbit econòmic i financer entre el Japó i Grècia són limitats, el govern del Japó i el Banc del Japó estan totalment preparats per encarar possibles esdeveniments a Grècia", ha dit Kuroda en un breu comunicat emès després de saber-se el resultat del referèndum a Grècia.

Com a conseqüència immediata d'això, la moneda única europea s'ha debilitat a Tòquio davant del ien, cosa que perjudica els grans exportadors japonesos, i també davant del dòlar.

L'inici de la setmana en els mercats asiàtics ha estat marcat per les pèrdues a les principals borses. Els números vermells s'han repetit a Tailàndia, Malàisia, Singapur i Indonèsia.