Publicitat
Publicitat

La policia britànica vincula els atemptats del museu i la platja de Tunísia

El país intenta controlar el jihadisme que va causar la mort de 59 turistes estrangers en els dos atemptats

La Policia Metropolitana de Londres veu "fortes connexions" entre els atemptats islamistes perpetrats a Tunísia al Museu Nacional del Bardo de Tunis, al març, i al complex turístic de Susa, al juny. 

Agents de la unitat antiterrorista de la policia britànica han vinculat els dos atemptats en què van morir 23 persones al museu i 38 a la platja i les instal·lacions d'un hotel a Susa. "Hem investigat tots dos atacs i els hem relacionat", ha dit Richard Walton, cap de la unitat antiterrorista de Scotland Yard. "Hem escrit al jutge forense per informar-lo de la connexió", ha afegit.

Fins ara les autoritats tunisianes han detingut 150 persones en relació amb l'atac a l'hotel Imperial Marhaba de Susa. En aquest atemptat, Saifeddine Rezgui, un universitari de 23 anys, va obrir foc contra els turistes que descansaven a la platja durant mitja hora abans de ser abatut per la policia.

Tunísia, que des del 4 de juliol es troba en estat d'emergència i va prorrogar-lo dos mesos més divendres passat, i l'estat intenta combatre el jihadisme, que va causar la mort a 59 turistes estrangers en aquests dos atacs, que han malmès greument el principal recurs econòmic del país, el turisme.

S'estima que més de 3.000 tunisians han abandonat el país amb destinació a l' Iraq, Síria i Líbia per unir-se a grups com l' Estat Islàmic.