REGNE UNIT
Internacional 05/08/2019

Busquen testimonis de com un jove va llançar un nen des de la Tate Modern

El petit, de sis anys, és francès i continua en estat crític però estable

Ara
3 min
El nen de 6 anys va ser empès al buit des de l’última planta de la Tate Modern, un desè pis.

BarcelonaLa policia busca testimonis de com un jove va llançar diumenge un nen de sis anys des del mirador del museu londinenc Tate Modern, situat en un desè pis. Múltiples interrogants continuen oberts. Com ho va fer? I, el més important, per què? El petit continua en estat greu. Segons la policia, el jove, que només té 17 anys, no coneixia la víctima de res. Després d’empènyer el nen al buit, es va mantenir completament tranquil, malgrat que diverses persones el van envoltar de seguida per recriminar-li el que havia fet.

Segons un testimoni recollit pel diari The New York Times, l’adolescent es va limitar a dir que tot plegat era culpa dels serveis socials. Això fa pensar que el noi podria tenir problemes mentals i, de fet, aquesta és una de les línies d’investigació de la policia, que de moment considera l’incident com un fet “aïllat” i “sense cap motiu aparent”. Amb tot, el jove està en custòdia policial, després que fos detingut immediatament acusat d’intent d’assassinat.

El petit, de nacionalitat francesa

El nen de sis anys es troba en estat crític, però estable. Un portaveu policial fins i tot va afirmar ahir que la seva vida “ja no correria perill”. El petit és de nacionalitat francesa i es trobava de visita a la capital britànica amb els seus pares. “On és el meu fill? On és el meu fill?”, va cridar la mare després que el nen caigués al buit, segons va explicar una testimoni dels fets, Nancy Barnfield, administrativa de 47 anys que es trobava al mirador de la Tate Modern en el moment de l’incident. Nancy va explicar que la mare plorava completament “histèrica”. No era per a menys. Segons altres persones que van presenciar els fets, es va sentir un cop fort quan el nen va caure. El petit va anar a parar al cinquè pis, on hi ha una mena de sostre que va frenar la caiguda i va evitar que arribés al terra.

Els serveis d’emergència van ser avisats a tres quarts de tres de la tarda, i el nen va ser atès a la mateixa galeria d’art abans de ser traslladat en helicòpter fins a un hospital. Al museu també es van concentrar dues unitats de bombers i fins a una desena de vehicles de policia. De fet, després de l’incident es van produir alguns moments de tensió: un home va donar un cop de puny a la cara al jove que havia llançat el nen des del mirador, i diversos agents de seguretat van haver d’intervenir-hi i portar-lo a un lavabo per garantir la seva integritat física, segons van explicar diversos testimonis.

A més, en un primer moment es va impedir a tothom sortir de la Tate Modern, cosa que va generar alguns instants de pànic. Diumenge hi havia moltes famílies amb infants al museu. “Ens van tancar, no podíem marxar”, va explicar una de les visitants, Isabel Jones, que estava a la galeria d’art amb la seva filla d’onze anys quan va ocórrer l’incident.

La policia va difondre ahir un comunicat per aconseguir més testimonis de l’incident: “L’experiència devia ser completament angoixant i potser vostè va optar per marxar de la Tate Modern ràpidament després de l’incident. Però si encara no ens ha explicat el que va veure, si us plau contacti amb nosaltres sense més dilacions”, diu l’escrit. La policia també busca persones que detectessin un comportament estrany del jove que va llançar el nen al buit, hores abans de l’incident tant dins com fora de la galeria d’art.

Rècord de visites

La Tate Modern va ser l’any passat el centre artístic més visitat del Regne Unit: va rebre fins a 5,9 milions de persones. La coneguda galeria, que exposa obres d’art modern i contemporani, va obrir les seves portes a Londres el 2000 en una antiga central elèctrica situada a la vora del riu Tàmesi. Fa tres anys, però, va ampliar les seves instal·lacions amb un edifici annex on es va habilitar un mirador a l’última planta. Allà és on van ocórrer els terribles fets diumenge. Des del mirador, es poden veure alguns dels monuments i llocs més emblemàtics de la capital britànica, com ara la catedral de Saint Paul, el conegut gratacel Leadenhall Building, i el Palau de Westminster. La Tate Modern va obrir ahir al públic malgrat l’incident d’abans-d’ahir, però el mirador va romandre tancat.

stats