Internacional 31/08/2018

Cadena perpètua per a un jove que planejava assassinar Theresa May

Les autoritats britàniques asseguren que "hauria dut a terme l'atac" si no l'haguessin detingut

Ara
1 min
La primera ministra britànica, Theresa May, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaNaa'imur Zakariyah Rahman té 21 anys, és ciutadà de Londres i va estar mesos preparant un complot per intentar assassinar la primera ministra britànica, Theresa May. Després que fos descobert, aquest divendres les autoritats britàniques l'han condemnat a cadena perpètua i hauria de complir un mínim de 30 anys a la presó.

Segons la sentència de la cort penal d'Old Bailey, el jove tenia planejat perpetrar un atac amb bomba davant les portes de seguretat de Downing Street, la residència oficial de la primera ministra, i després –aprofitant la confusió del moment– volia arribar fins a May per matar-la amb un ganivet.

El magistrat Charles Haddon-Cave ha assegurat que Rahman "hauria dut a terme l'atac" si no hagués sigut detingut abans. El jove va ser capturat en una operació dels serveis secrets britànics MI5, la Policia Metropolitana de Londres i l'FBI el novembre de 2017.

Imatge del jove que planejava assassinar la primera ministra britànica.

La sentència assegura que Rahman estava "convençut" que podia arribar a causar "danys de gravetat" amb el material i les eines que tenia.

A més, durant el judici Rahman s'ha declarat culpable de participar en un vídeo de "patrocini" i propaganda per a una persona que volia unir-se al grup terrorista Estat Islàmic a Líbia, fet pel qual ha sigut condemnat a sis anys més de presó.

stats