Publicitat
Publicitat

El calendari d'aplicació de l'acord amb Grècia

El Parlament grec ha d'aprovar aquesta mateixa setmana les primeres reformes i després serà el Bundestag el que haurà de donar llum verda a l'entesa amb Atenes

Després de l'acord entre els socis de l'euro sobre Grècia arrenquen unes setmanes maratonianes a Atenes i altres capitals europees per aprovar l'entesa.

El primer termini està fixat per a aquesta mateixa setmana, dimecres, quan el Parlament grec ha de tenir aprovat un primer paquet de reformes.

  • 13 de juliol: L'Eurogrup estudia un crèdit pont per fer front als pagaments que té pendents Grècia amb l'FMI i el BCE.
  • 15 de juliol: El Parlament grec aprova les lleis per modificar l'IVA, retallar les pensions i reformar l'oficina estadística grega per convertir-la en un ens plenament independent.
  • 16 de juliol: Un cop Grècia ha donat llum verda a les primeres reformes legislatives, arrenca el procés parlamentari a Finlàndia, Alemanya, Àustria, els Països Baixos, Eslovàquia i Estònia per aprovar l'acord europeu i l'inici de converses.
  • 20 de juliol: Grècia ha de fer front a un pagament al BCE de 3.500 milions d'euros.
  • 22 de juliol: Reforma del Codi Civil grec per agilitzar la justícia i implementació d'una directiva bancària europea a Grècia.

Etiquetes