DESESPERACIÓ PEL COMBUSTIBLE
Internacional 13/07/2012

Un centenar de nigerians moren per l'explosió d'un camió cisterna

Ara
1 min
Centenars de persones han mort en l'última dècada mentre intentaven agafar combustible de fuites causades per accidents en vehicles o en oleoductes.

BARCELONA.Un centenar de persones van morir ahir per l'explosió d'un camió cisterna carregat de combustible que va tenir un accident a la ciutat d'Okobie, a l'estat de Rivers, al sud de Nigèria.

Segons la policia del país i el diari autòcton Nigeria Daily Times , una vintena de persones més van quedar ferides per l'explosió i van ser traslladades a l'hospital. La combustió es va produir uns instants després que el camió xoqués amb tres vehicles i bolqués. L'accident va fer sortir el combustible de la cisterna i moltes de les víctimes van acostar-s'hi per recollir-ne. Testimonis de l'escena van explicar a la policia que molts dels morts eren conductors de motocicletes taxi, conegudes com a okadas , que van córrer cap a la zona amb els seus vehicles tan bon punt van sentir la notícia per omplir els dipòsits.

La ciutat preparava ahir un enterrament massiu per als cossos que van quedar massa cremats per ser reconeguts.

La policia no descartava que el nombre de víctimes augmentés, perquè els testimonis del desastre van explicar que algunes persones van fugir corrent cap al bosc mentre es cremaven i que els seus cossos encara no s'havien trobat.

Un desastre recurrent

Aquest tipus de catàstrofes són força comunes a Nigèria. Centenars de persones han mort en l'última dècada en les mateixes circumstàncies que les víctimes d'ahir: intentant agafar el combustible de fuites produïdes per un vehicle accidentat o en oleoductes rebentats per actes vandàlics o pel seu mal estat.

Nigèria és un dels principals exportadors mundials de petroli però milions de ciutadans d'aquest país viuen sota el llindar de la pobresa.

stats