Publicitat
Publicitat

La ciberguerra és l'arma del segle XXI, al PLANETA

Barack Obama ho té clar: els atacs informàtics són el gran desafiament per a la seguretat nacional i l'economia d'un país. Els 'hackers' s'introdueixen als sistemes d'empreses, governs i institucions i tot el món tremola. Què són els ciberatacs, qui els genera i com es combaten?

 • Cap a la tercera guerra mundial.... digital
  Mercè Molist parla sobre com els governs i les organitzacions han impulsar el ciberarmament amb l'adquisició de paquets de virus mortífers o programes d'espionatge per a d'altres països. Els inventors d'aquesta gran plataforma global en què s'ha convertit internet, els Estats Units, són els alumnes avantatjats en aquest camp.


 • Stuxnet, un virus per atacar l'Iran nuclear
  Amb l'ajut d'un gràfic, Cristina Mas i Esther Utrilla expliquen els orígens de les ciberguerres: des del disseny del virus fins a la introducció al sistema i fins a la propagació per la xarxa.

 • 'Hackers' contra el cibercalifat
  Els islamistes radicals de l'Estat Islàmic han iniciat una guerra virtual en paral·lel o complementària a la que porta al terreny de Síria i l'Iraq i ha fet diversos atacs amb èxit i, sobretot, amb força repercussió mediàtica.

 • Entrevista a J. Nicolás Castellano, consultor de seguretat informàtica i coordinador del congrés de pirates informàtics No cON Name
  Enric Borràs ha parlat amb aquest expert que afirma que les empreses i els polítics són el blanc més accessibles per a un atac informàtic.