Publicitat
Publicitat

La ciutat iraquiana de Ramadi cau en mans de l'Estat Islàmic

Els jihadistes es fan amb el control de la ciutat després d'assaltar l'última caserna que encara estava en mans de l'exèrcit iraquià

El grup jihadista de l'Estat Islàmic (EI) s'ha fet aquest diumenge amb el control de la ciutat de Ramadi, capital de la província iraquiana d'Al-Anbar, situada a uns cent quilòmetres a l'oest de Bagdad, després d'ocupar l'última caserna que quedava en mans de l'Exèrcit iraquià.

Segons ha confirmat a Efe una font de seguretat, els extremistes han pres la seu de la vuitena Brigada de l'Exèrcit, últim reducte militar que seguia sota poder de les forces governamentals a la localitat.

La font ha afegit que els militars que es trobaven a les instal·lacions castrenses van escapar cap a una zona coneguda com "el quilòmetre 160", situada a l'oest de la ciutat, enmig de la fugida de desenes de famílies de les zones que han estat ocupades pels jihadistes.

La confirmació de la caiguda de Ramadi es produeix poc després que l'EI anunciés, en un comunicat difós a través de fòrums jihadistes del qual no se n'ha pogut verificar l'autenticitat, que s'havia fet amb el control total de la ciutat després de prendre aquesta caserna.

En la nota, els jihadistes diuen que desenes de soldats iraquians van morir durant els combats que han acabat amb aquesta nova conquesta del grup.