Publicitat
Publicitat

Austràlia sacrifica 700 coales per "problemes de superpoblació"

El govern justifica la mesura perquè els animals "no gaudien de bona salut i patien fam" a causa de la superpoblació

Les autoritats australianes han sacrificat uns 700 coales al Cap Otway, a uns 230 quilòmetres al sud-oest de la ciutat de Melbourne, per "problemes de superpoblació", segons han informat aquest dimecres mitjans locals.

Els funcionaris de l'estat australià de Victòria han assenyalat que els coales han estat capturats i sedats abans de ser sacrificats.

"Era clar que hi havia un problema de superpoblació i que els coales estaven patint al Cap Otway perquè no gaudien de bona salut i patien de fam", ha explicat la ministra de Medi Ambient de Victòria, Lisa Neville, en declaracions citades per la cadena ABC.

Tot i la mesura per controlar el nombre de coales en aquesta zona del sud australià, el problema de superpoblació es manté, i obliga les autoritats de Victòria a buscar altres estratègies de conservació.

A diferència de Victòria, el coala, que en llengua aborigen vol dir "sense beure" -en al·lusió al fet que el 90% de la seu hidratació provés de les fulles d'eucaliptus que menja-, està considerat una espècie amenaçada o vulnerable a la costa est d'Austràlia.

Les principals amenaces que té són el canvi climàtic, la pèrdua del seu hàbitat per l'expansió urbana i la malaltia de la clamídia, un bacteri que causa lesions als genitals i als ulls dels coales, així com també infertilitat i ceguesa.

Etiquetes