Publicitat
Publicitat

Un col·lectiu d'artistes alemanys volen enterrar a Berlín immigrants morts al Mediterrani

L'acció, denominada 'Vénen els morts', vol cridar l'atenció sobre l'últim destí de milers de persones que moren cada any per intentar arribar a Europa

Un grup alemany d'artistes vol enterrar a Berlín cadàvers de refugiats rescatats al Mediterrani com a mètode de denúncia del drama humanitari de la immigració.

L'acció, denominada ' Vénen els morts', vol cridar l'atenció sobre l'últim destí dels cossos de milers de persones que moren cada any per intentar arribar a Europa i que acaben en fosses comunes o queden emmagatzemats en cambres frigorífiques durant mesos, segons denuncia el col·lectiu en la seva pàgina web.

Denúncia polèmica

El col·lectiu denominat "Centre per a la Bellesa Política" assegura que ja ha rescatat deu cadàvers i un d'ells serà enterrat aquest dimarts en un cementiri als afores de Berlín. Es tractaria d'una dona originària de Síria que suposadament va aparèixer morta a Sicília. El seu marit i els tres fills viuen a la capital alemanya com a refugiats, segons indica el comunicat del grup.

Tot i això, aquests artistes no han indicat exactament on tenen intenció d'enterrar els cadàvers dels immigrants per por que les autoritats alemanyes ho impedeixin.

La iniciativa ha generat força polèmica a Alemanya, on els principals diaris del país s'han fet ressò aquest dilluns de l'acció i qüestionen si es tracta d'una denúncia política legítima o un simple acte macabre.