Internacional 16/11/2015

Els cinc motius de la comunitat islàmica catalana per rebutjar els atemptats de París

Una cinquantena de persones rebutja que el terrorisme ataqui en nom seu

Martí Gelabert
2 min
La comunitat islàmica de Catalunya recorda que "l'islam no és terrorisme"

BarcelonaUna cinquantena de persones s'han manifestat a la plaça Sant Jaume de Barcelona per rebutjar els atemptats terroristes de París. A la concentració, convocada per les comunitats islàmiques de Catalunya, s'hi podien llegir pancartes amb el lema "L'Islam no és terrorisme" i "No als terroristes".

Els manifestants han volgut deixar clar que els atacs de París no s'han realitzat en el seu nom. L'associació Endavant, de Santa Coloma de Gramanet, i la Fundació Nous Catalans també s'han unit a la protesta amb pancartes que deien "Tots contra el jihadisme" i "Tots som París".

El president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, Mohamed Elgaidouni, ha volgut mostrar "el condol a totes les víctimes" i ha condemnat "els objectius dels terroristes", ja que "cap religió ni ideologia pot justificar aquests atacs". Per això mateix, ha lamentat també que actuïn en nom de la seva religió. Per tot plegat, ha instat a fomentar "el diàleg, la cultura i el respecte entre les persones". Durant la lectura del manifest s'han encès espelmes que dibuixaven a terra la bandera francesa.

Manifestants units contra els estereotips

Mohamed Assialioui

Mohamed Assialioui: "La comunitat musulmana rebutgem el que està passant. La religió islàmica no ho permet. No entenem res, vas caminant tranquil·lament pel carrer i de sobte mors".

Soumaya Chaibi

Soumaya Chaibi: "Volem que el terrorisme estigui fora de la religió musulmana. Cap llibre sagrat diu que s'ha de matar la gent".

Zohra

Zohra: "Ens sentim molt tristos i tenim moltíssima ràbia. No entenem què passa. No volem que actuïn en el nostre nom".

Safa Sarroukh

Safa Sarroukh: "Ens miren amb ràbia, com si fóssim assassins. No tots som iguals. L'Alcorà no diu que s'ha de matar i ens engloben a tots al mateix lloc".

Gangadeep Singh

Gagandeep Singh: "El món no pot continuar així, és molt trist el que ha passat. Hem de fer una feina molt important per afrontar aquestes situacions i l'hem de fer tots junts. Quan passen aquestes coses també ens afecta a la comunitat sikh, perquè ens veuen amb el turbant, i no hi tenim res a veure. S'ha de treballar per canviar tot això".

stats