Publicitat
Publicitat

Els controladors francesos desconvoquen la vaga per l'accident aeri als Alps

Havien d'iniciar la protesta des de demà fins al divendres

El principal sindicat dels controladors aeris francesos, SNCTA, que havia convocat una vaga entre els propers 25 i 27 de març, va decidir aquest dimarts suspendre la seva protesta després de l'accident d'un avió de la companyia Germanwings a el departament de Alpes de Haute Provence amb 148 persones a bord.

"En aquestes circumstàncies dramàtiques i tenint en compte l'impacte que aquest accident provoca, principalment en els controladors aeris, el SNCTA ha decidit suspendre la seva convocatòria de vaga", ha indicat l'organització en un comunicat.

El SNCTA havia convocat la seva protesta com a mesura de pressió per sol·licitar l'obertura de negociacions socials amb les de dur a terme les reformes necessàries per "respondre als desafiaments del transport aeri francès i la manca de recursos humans i tècnics".

El sindicat denunciava que el govern i la Direcció General de l'Aviació Civil (DGAC), "sords a aquestes peticions", es negaven fins i tot a la idea de negociar amb els controladors per no considerar-los un interlocutor vàlid