Publicitat
Publicitat

El copilot, a una exparella: "Tothom recordarà el meu nom"

Una auxiliar de vol que va mantenir una relació amb Andreas Lubitz explica al diari alemany 'Bild' que "estava en tractament psiquiàtric" i que "no va voler admetre que el seu gran somni de volar com a comandant s'havia acabat"

Una exparella d'Andreas Lubitz, el copilot de l'avió de Germanwings, assegura en declaracions al diari alemany 'Bild' que Lubitz li va dir l'any passat: "Un dia faré una cosa que canviarà tot el sistema i llavors tothom sabrà el meu nom i el recordarà". La noia, una auxiliar de vol de 26 anys que no revela el seu nom real, afegeix que quan es va assabentar de l'accident de seguida va recordar aquella frase: "Mai vaig saber què volia dir, però ara té sentit".

Explica que es van conèixer en un vol l'any passat, van intercanviar els telèfons, i es van mantenir en contacte. Per separar la relació de la feina, afegeix, sempre quedaven en hotels. Segons el seu relat, Lubitz era una persona tranquil·la, però quan parlava de la feina es transformava: "Parlàvem molt de la feina, i llavors es convertia en una persona diferent. Estava enfadat per les condicions en què treballem: pocs diners, por de perdre el contracte, massa pressió".

Al cap de cinc mesos ella va decidir trencar la relació, que mai va arribar a ser oficial, perquè es va adonar que ell tenia problemes. "A les nits es despertava i cridava que l'avió se n'anava avall, perquè tenia malsons, però sabia com amagar-li a la gent el que li passava per dins", detalla l'auxiliar de vol al 'Bild'. Afegeix que Lubitz "no parlava gaire de la seva malaltia, només deia que estava en tractament psiquiàtric".

La noia assegura que mai s'hauria imaginat el que passaria, però que ara entén què va passar. "Es va adonar que, amb els seus problemes de salut, el seu gran somni de treballar a Lufthansa, de tenir una feina com a comandant de vols de llarga distància, era pràcticament impossible", assegura l'auxiliar de vol. "No va voler admetre que el seu gran somni de volar com a comandant s'havia acabat", sentencia.

La fiscalia de Düsseldorf va fer públic ahir que el copilot estava de baixa però ho va amagar a la companyia. En els escorcolls dels dos domicilis de Lubitz, dijous, no es va trobar cap carta de comiat ni cap missatge de reivindicació. El que sí que es va trobar són documents mèdics que confirmen que el pilot patia una malaltia i seguia tractament, incloent-hi l'informe de baixa mèdica que li havia prescrit un psiquiatra, estripat.