Internacional 03/07/2013

Els cossos dels fills de Mandela tornaran al cementiri de Qunu

Un magistrat ordena al nét de l'expresident sud-africà que hi traslladi les restes després de prendre-les sense permís

Ara
1 min

BarcelonaMandla Mandela, nét de l'expresident sud-africà Nelson Mandela, haurà de tornar els cossos de tres fills de l'expresident a la localitat de Qunu, on s'havien enterrat en un principi.

El nét de Mandela va traslladar el 2010 les restes sense el permís de la resta de la família a Mvezo, localitat on va néixer el premi Nobel de la pau.

Un jutge ha resolt que els cossos s'hauran de tornar a la localitat de Qunu, al sud del país, on vol ser enterrat Nelson Mandela, al costat dels seus tres fills.

El tribunal confirma l'ordre de la setmana passada, emesa després que la filla gran de l'expresident sud-africà, Makaziwe Mandela, les seves dues germanes i altres membres de la família demanessin a la justícia permís per al retorn de les restes a Qunu.

El magistrat ha recriminat al nét de Mandela que traslladés els cossos "en plena nit". Mandla no ha aclarit per què va traslladar les restes a Mvezo, on va néixer Mandela, però molts sud-africans creuen que és part d'una campanya per assegurar que el primer president negre del país estigui enterrat allà.

Mandla ja havia construït un centre de visitants a Mvezo en memòria del seu avi, premi Nobel de la pau i una de les figures polítiques més admirades del segle XX.

Els tres fills de Mandela enterrats a Mvezo són una nena petita que va morir el 1948, un nen que va morir d'accident automobilístic el 1969 i Makgatho, que va morir d'una malaltia relacionada amb la sida el 2005. Mandela va tenir sis fills en els seus tres matrimonis.

stats