Publicitat
Publicitat

El líder opositor argentí denuncia el robatori de paperetes a les eleccions primàries

L'oficialista Scioli, convençut que guanyarà les eleccions

Mauricio Macri, líder de la conservadora Proposta Republicana i aspirant a la Presidència pel front opositor 'Cambiemos', ha denunciat el robatori de paperetes a diversos col·legis electorals, però ha expressat la seva confiança en els interventors per evitar el frau en les eleccions primàries d'aquest diumenge. "Com se suposava, estan començant a robar les paperetes", ha dit Macri a Ràdio Mitre, després de dipositar el seu vot en un col·legi del barri de Palermo de Buenos Aires. H a assegurat que hi ha persones que entren a les cabines de votació "primes i en surten grasses", en referència al furt de paperetes, i ha instat els interventors a reposar-les.  Macri ha cridat a deixar enrere el "sistema arcaic" del vot amb paperetes i apostar per un mecanisme electrònic com l'empleat en les eleccions a l'Ajuntament de Buenos Aires el juliol passat, en què va ser reelegit alcalde.

La denúncia del precandidat no ha estat secundada per un altre dels grans aspirants presidencials opositors, el líder del Front Renovador, Sergio Massa, que ha demanat als argentins a "cuidar el vot".

Scioli, confiat

L'oficialista Daniel Scioli, governador de Buenos Aires i l'únic candidat del Frente para la Victoria ha assegurat en dipositar el seu vot a la ciutat de Tigre, l nord de Buenos Aires que té "més fe i més esperança que mai".

Desenes de milers d'interventors de totes les forces polítiques supervisen les 94.979 meses electorals habilitades per a les votacions, de les que 34.502 es troben a la província de Buenos Aires, el primer districte electoral d'Argentina, amb més d'un terç del padró.

Tot i que l'objectiu d'aquestes eleccions Primàries Obertes Simultànies i Obligatòries (PASO) és dirimir quins candidats de cada força passen a la següent ronda, en la pràctica constitueixen un gran test per mesurar el suport real amb què compten els partits a nivell nacional. Els comicis són obligatoris per als partits i per als electors.