Publicitat
Publicitat

I després de l'eclipsi… la marea del segle

El Mont-Saint-Michel, primera destinació turística de França fora de la regió parisenca, viurà un espectacle natural que es produeix cada divuit anys

El Mont-Saint-Michel, primera destinació turística de França fora de la regió parisenca, viurà aquest dissabte la coneguda "marea del segle", un espectacle natural que es produeix cada divuit anys. El fenomen provocarà una plenamar de 14,6 metres, equivalent a un edifici de quatre plantes, a les 20.03 hora local de dissabte.

Es tracta d'un esdeveniment excepcional generat per la influència de la Lluna i el Sol, alineats de manera que exerceixen una atracció especial sobre l'aigua del mar. La marea envoltarà així l'enclavament, fet que destacarà el caràcter insular d'un monument inscrit des del 1979 en la llista de Patrimoni de la Humanitat de la Unesco i que rep més de tres milions de visitants anuals.

Pel que fa a la baixamar, aquesta arribarà igualment a nivells rècord, i deixarà al descobert diversos quilòmetres d'una superfície habitualment submergida. La "marea del segle" també es deixarà sentir en altres punts de la costa atlàntica francesa, encara que amb menys intensitat. A la localitat bretona de Saint-Malo, per exemple, s'espera que la marea s'elevi fins als 13,5 metres al voltant de les 20.00 hores, una xifra notablement superior als 10,5 metres de la plenamar mitjana.