Internacional 06/06/2013

Tres detinguts a l'Índia per la violació d'una turista nord-americana

Els fets, que es van produir el passat dimarts a la ciutat de Manali, se sumen a una sèrie d'agressions sexuals que han obert un debat sense precedents al país asiàtic

Efe
1 min

BarcelonaLa Policia ha detingut aquest dijous tres camioners sospitosos de violar una turista nord-americana al nord de l'Índia. Els tres homes han sigut arrestats en dues localitzacions diferents un dia després de trobar el vehicle usat en el crim. Els fets van tenir lloc dimarts passat a la ciutat de Manali, prop de l'Himàlaia.

Segons les declaracions que la jove, de 30 anys, va fer a la policia, estava buscant un transport públic per tornar al seu hotel de matinada després de visitar uns amics quan uns camioners es van oferir per portar-la. El camió, però, es va dirigir a un bosc proper, on els tres homes van fer torns per violar-la durant una hora. Després de l'agressió, els camioners van portar-la a la ciutat i va denunciar els fets en una comissaria.

Aquesta nova violació es va produir dies després que la policia de Calcuta, a l'est del país, detingués un empresari per drogar i violar una noia irlandesa de 21 anys que feia treballs humanitaris en aquesta ciutat. A mitjans de març una altra turista, d'origen suís, va ser violada per sis homes, i aquest mateix mes una jove britànica va saltar per la finestra d'un hotel per escapar de l'assetjament del personal del centre.

La violació en grup d'una jove índia el desembre passat va suscitar un debat sense precedents sobre la situació de la dona i va conduir el Parlament del país asiàtic a aprovar al març una llei per endurir les penes contra agressors sexuals.

stats