Publicitat
Publicitat

Un dron enviarà píndoles de l'endemà a Polònia

ONG alemanyes fan campanya per denunciar les nul·les facilitats per avortar al país catòlic

Diverses organitzacions de dones dirigiran aquest dissabte un dron carregat amb píndoles de l'endemà des de la ciutat alemanya de Frankfurt de l'Oder, fronterera amb Polònia, fins a la localitat polonesa de Slubice, per denunciar les dificultats per accedir en aquest país a l'avortament.

A aquesta iniciativa s'hi han unit l'ONG holandesa Women on Waves, coneguda per haver facilitat a dones de diferents països avortaments en un vaixell clínica fondejat en aigües internacionals, ' Ciocia Basia', que organitza a Berlín la interrupció voluntària de l'embaràs a dones poloneses, i la fundació polonesa Feminteka, amb seu a Varsòvia.

"El dron de l'avortament ha de posar de manifest la diferent situació que han de viure les poloneses en l'accés a serveis segurs d'avortament respecte a altres dones a Europa", ha assenyalat en un comunicat Women on Waves.

La legislació polonesa permet avortar si hi ha risc per a la vida o la salut de la mare, si l'embaràs és el resultat d'una violació o si el fetus presenta greus malformacions, una legislació que aquestes organitzacions titllen de restrictiva i que s'uneix a la negativa de molts metges a practicar interrupcions de l'embaràs.

Davant de les 99.700 interrupcions voluntàries de l'embaràs registrades l'any passat a Alemanya, amb uns 80 milions d'habitants, a Polònia, amb 38 milions, es van fer només 744 avortaments, ha denunciat en un comunicat Women on Waves.

Segons la seva opinió, les xifres oficials oculten desenes de milers d'avortaments clandestins cada any a Polònia, fet que suposa una "violació dels drets de les dones".

El dron carregat de píndoles de l'endemà, que s'enlairarà dissabte a les onze del matí de la localitat alemanya de Frankfurt de l'Oder, pesa menys de cinc quilos. Com que no té una finalitat comercial, estarà sempre a la vista de la persona encarregada de dirigir-lo i no volarà en un espai aeri controlat, assegura l'ONG holandesa.