Publicitat
Publicitat

Un drone nord-americà mata el líder d'Al-Qaida al Iemen

Al-Ansi havia reivindicat l'atemptat contra 'Charlie Hebdo'

Un drone nord-americà ha matat el líder d'Al-Qaida a la Península Aràbiga que va reivindicar l'atac contra la revista satírica francesa 'Charlie Hebdo'. L'organització ha dit en un vídeo que el seu ideòleg Nasser bin Ali al-Ansi va ser assassinat amb el seu fill gran i tres combatents més al Iemen, segons el Grup d'Intel·ligència SITE.

La mort d'al-Ansi evidencia que els EUA continuen la seva campanya d'atacs amb drones al Iemen, malgrat l'evacuació dels assessors militars nord-americans davant l'empitjorament de la guerra civil al país. Fonts nord-americanes asseguren que Washington creu que es tracta del comandant d'AQAP nord del Iemen i que no hi ha hagut víctimes civils en l'atac.

Ansi, un ideòleg i ex combatent, havia aparegut en diversos dels vídeos del grup. En un missatge el 14 de gener, va reivindicar l'atemptat a Charlie Hebdo assegurant que la direcció d'AQAP havia "triat el blanc, dissenyat el pla i finançat l'operació". Una setmana més tard va cridar a cometre atemptats als Estats Units, la Gran Bretanya, el Canadà i França.

Ansi havia lluitat a Bòsnia en la dècada de 1990 i va treballar per a Al-Qaida a les Filipines i Afganistan.