Internacional 28/06/2020

Egipte condemna a tres anys de presó una ballarina per "actes indecents" a les xarxes

Diverses 'influencers' i artistes pateixen repressió i persecució per atemptat a la moral

Ara
2 min
Sama el-Masry, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl Tribunal de Delictes Econòmics del Caire ha condemnat aquest dissabte a tres anys de presó i a pagar una multa de 18.500 dòlars la famosa ballarina de la dansa de ventre Sama el-Masry, acusada de "cometre actes indecents" i "atemptar contra la moral pública". L'artista havia publicat fotos i vídeos a les xarxes socials.

El-Masry, de 42 anys, va ser acusada per la Fiscalia de "cometre actes indecents en públic", "incitar a la prostitució" i "violar els valors familiars de la societat egípcia", informa l'agència Efe. La policia la va detenir el 24 d'abril i li va requisar tres mòbils i un portàtil, en una operació que va començar després que es rebessin "moltes queixes" pel contingut de les imatges, sempre segons la versió oficial.

D'acord amb la Fiscalia, la ballarina va negar els fets i va al·legar que les imatges van ser publicades després que li robessin el mòbil el juny del 2019. Un cop detinguda, un tribunal del Caire li va dictar quinze dies de presó preventiva per haver difós a les xarxes socials fotos i vídeos "indecents".

"Incitar al llibertinatge"

El cas d'El-Masry no és aïllat i s'ajusta a la persecució i repressió que en els últims mesos practica la policia, que ha detingut diverses artistes i influencers acusades d'atemptar contra la moral pública". A l'abril, Haneen Hossam va ser arrestada sota l'acusació de "delictes immorals" i d'"incitar al llibertinatge" a través de l'aplicació Tik Tok, explotant l'emergència del coronavirus-19 i les seves repercussions econòmiques en la societat egípcia.

La jove estudiant de 20 anys va ser posada en llibertat sota fiança a principis d'aquest mes després d'estar durant un mes i mig sota custòdia, però un tribunal egipci va ordenar una altra vegada la seva detenció poc després perquè va trobar "noves proves".

stats