Publicitat
Publicitat

Les últimes enquestes a Israel donen un lleuger avantatge a la Unió Sionista per davant del partit de Netanyahu

El primer ministre d'Israel aspira a revalidar el seu tercer mandat en les eleccions del proper 17 de març. El diari 'Haaretz' anticipa un empat tècnic

El partit de centre esquerra Unió Sionista es posa per davant en les enquestes just una setmana abans de les eleccions anticipades a Israel.  Segons publica aquest dimarts el diari israelià Haarezt, la plataforma de centre esquerra encapçalada per Isaac Herzog i que inclou l'exministra Tzipi Livni podria obtenir entre 25 i 23 escons, mentre que el partit de Benjamin Netanyahu, el Likud, tindria entre 24 i 21. Serà determinant el resultat que obtinguin els partits petits que els donin suport.

Entre els partits que podrien donar la clau del govern als dos grans rivals i que es disputen el tercer lloc en el comicis hi ha el partit centrista Yesh Atid, la llista conjunta de partits àrabs i la dreta religiosa d'Israel Habayit Hayehudi. Segons publica ' The Jerusalem Post' aquest dimarts, la llista àrab rebutja la idea d'unir-se a un govern liderat per Herzog. 

El suport als partits ultra -ortodoxos es manté més o menys igual: el partit Shas tindria 7 seients i la Unió  Judaisme de la Torà n'obtindria 6.