Publicitat
Publicitat

Una esllavissada provoca milers de desplaçats al Nepal

El moviment de terra ha bloquejat un riu, cosa que podria provocar inundacions a la zona. Es desconeix si hi ha ferits

Les autoritats del Nepal han instat milers de persones a abandonar l'aldea de Ramche (al districte de Myagdi, a uns 140 quilòmetres al nord de Kàtmandu) arran d'una esllavissada, probablement provocada pels terratrèmols, que ha bloquejat el riu Kali Gandaki, una situació que podria provocar inundacions devastadores a la zona.

L'esllavissada es va produir dissabte a la nit i les autoritats temen que les inundacions que es poden derivar del bloqueig del riu arribin a l'Índia. El portaveu del ministeri de l'Interior, Laxmi Prasad Bam, va explicar que s'ha demanat als residents de la zona afectada que es traslladin a llocs més segurs. L'exèrcit i la policia han enviat efectius al lloc dels fets per coordinar l'evacuació. Diversos testimonis han indicat que l'esllavissament va afectar una vintena de cases, però de moment les autoritats no disposen d'informació sobre víctimes. "El nivell d'aigua està creixent de pressa", va afirmar Bam. 

"Els vessants de les muntanyes s'han tornat fràgils arran dels terratrèmols i l'esllavissada en pot ser una conseqüència", va explicar Dhakal, referint-se al terratrèmol de 7,8 de magnitud que fa un mes va provocar més de 8.000 morts.