Internacional 20/12/2016

Espanya manté el nivell d'alerta antiterrorista però reforçarà la vigilància a les celebracions massives de Nadal

Zoido justifica que el nivell següent s'ha d'activar només en cas d'amenaça terrorista imminent

Dani Sánchez Ugart
1 min
Juan Ignacio Zoido / EFE

MadridL'Estat mantindrà el nivell 4 d'alerta terrorista -en una escala de 5-, segons ha decidit aquest dimarts la mesa de seguiment antiterrorista, que s'ha reunit d'urgència després de l'atemptat amb 12 morts i mig centenar de ferits contra el mercat nadalenc de Tiergarten, a Berlín.

Segons ha explicat el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, en la roda de premsa posterior a aquesta reunió, la decisió de mantenir el nivell d'alerta vindrà acompanyada, però, del reforçament de la vigilància en els transports i els esdeveniments de gran afluència, especialment els vinculats a la celebració de Nadal.

A més, també es revisaran, es valoraran i es posaran al dia les mesures de seguretat reforçades que ja s'estan duent a terme des del juny del 2015, quan es va elevar a 4 el nivell d'alerta, després dels atemptats a França.

"Cal tenir en compte que el nivell 5 està pensat per a un escenari en què fos previsible la comissió d'un atemptat a Espanya", ha justificat Zoido, que ha afirmat que aquesta situació no es dóna de manera imminent.

El ministre també ha explicat que s'han posat en contacte amb els departaments d'interior dels governs català i basc, que no han participat en la reunió d'avui, convocada d'urgència, però sí que ho faran en la que es mantindrà aquest mateix dijous.

stats