Internacional 22/09/2020

Els Estats Units superen ja els 200.000 morts

Quan el món s'acosta al milió de víctimes mortals, una cinquena part de les quals nord-americanes

Ara
1 min
La líder demòcrata Nancy Pelosi enmig de banderes que representen les víctimes mortals del covid-19 als Estats Units.

BarcelonaEls Estats Units han superat aquest dimarts a la tarda la barrera de les 200.000 persones mortes a causa del covid-19. Amb 200.005 morts per la pandèmia, segons el recompte de la Universitat Johns Hopkins, i 6,8 milions de casos en total, els EUA superen de llarg qualsevol altre país. El segon amb més morts és el Brasil, amb 137.272 (i 4,5 milions de casos, un milió menys que l'Índia, que continua sent el segon país amb més contagis).

Les xifres dels EUA continuen pujant tot i que el president, Donald Trump, insisteix en lloar la seva pròpia gestió de la pandèmia i culpar-ne la Xina, com ha fet en el seu discurs davant l'assemblea de l'ONU aquest mateix dimarts.

El Centre de Control de Malalties del govern nord-americà (el CDC), però, aquest dimarts reportava 199.462 morts, encara per sota dels 200.000, amb un recompte de 39.345 nous contagis en les últimes 24 hores i 438 morts. Però la base de dades de la Universitat Hopkins acostuma a estar més actualitzada i la informació oficial l'acaba sempre confirmant.

El món s'acosta ja al milió de morts per covid, una cinquena part dels quals són als Estats Units, amb més de 31 milions de contagis a tot el planeta. Els Estats Units, l'Índia, el Brasil, Rússia, Colòmbia, el Perú, Mèxic i Espanya són, per aquest ordre, els països amb major nombre de casos confirmats oficialment.

stats