Internacional 11/10/2018

Expectació per l'estrena del vol comercial més llarg del món

L'avió sortirà des de Singapur i recorrerà sense escales els 16.700 quilòmetres que hi ha fins a Nova York

Ara
1 min
Imatge d'arxiu d'un avió de la companyia aèria Singapore Airlines.

BarcelonaAquest dijous cap a les 17.30 hores el vol comercial més llarg del món engegarà motors i s'enlairarà. L'avió, de l'aerolínia Singapore Airlines, sortirà des de l'aeroport de Singapur i recorrerà més de 16.500 quilòmetres sense escales fins a arribar a Nova York. Un total de 18 hores i 45 minuts de vol.

"El vol més llarg del món a bord de l'aerolínia més premiada del món està de tornada. Vola sense escales de Singapur a Nova York", ha escrit a través del seu compte de Twitter l'aerolínia, que utilitzarà per a aquesta ruta els avions adquirits recentment Airbus A350-900ULR de llarg recorregut.

Ruta aproximada que faria l'avió des de l'aeroport de Singapur fins a Nova York.

L'aparell transportarà 161 passatgers, 67 a la classe 'business' i els altres 94 a 'premium economy', i, segons l'aerolínia, el comboi disposa de més espai i d'un disseny especial per reduir el desfasament horari, també conegut com a 'jet lag'.

El d'avui és un vol inaugural i el servei diari començarà el 18 d'octubre.

Segon intent

El 2004 Singapore Airlines ja va començar a cobrir la ruta Singapur - Nova York amb aparells Airbus A340-500s, però la va abandonar el 2013 perquè l'alt consum de combustible dels avions feia difícil obtenir un rendiment econòmic de l'operació.

Fins ara el vol més llarg del planeta era el de l'aerolínia Qatar Airways que connecta Doha amb la ciutat neozelandesa d'Auckland, una distància de 14.200 quilòmetres que cobreix en 17 hores i 15 minuts de trajecte.

stats