Publicitat
Publicitat

Una família nord-americana troba un tresor valorat en un milió de dòlars en un vaixell espanyol enfonsat el 1715

La família Schmitt, que es dedica a buscar tresors amb el seu vaixell, encara no ha estat localitzada. El botí l'hauria trobat un dels fills de la família al juny a Fort Pierce, a uns 210 quilòmetres al nord de Miami

Una família de l'estat de Florida ha trobat un tresor valorat en més d'un milió de dòlars entre les restes d'un vaixell espanyol enfonsat el 1715 en aigües de l'Atlàntic, segons les estimacions realitzades per una empresa de rescat.

El botí recuperat inclou 51 monedes d'or de diverses denominacions i una cadena d'uns 12 metres amb ornaments d'or, segons ha detallat Brent Brisben, la companyia del qual, 1715 Fleet-Queens Jewels LLC, posseeix els drets de les restes.

La família Schmitt, que es dedica a buscar tresors amb el seu vaixell, encara no ha estat localitzada. Brisben assegura que un dels fills de la parella va trobar i recuperar les peces al juny a Fort Pierce, a uns 210 quilòmetres al nord de Miami.

Brisben ha explicat que els documents del vaixell indiquen que portava productes valorats en uns 400 milions de dòlars, dels quals uns 175 milions de dòlars han estat recuperats.

Entre els objectes més destacats que ha recuperat la família Schmitt hi ha un ral que data del 1715 i en el qual està tallada una efígie del rei Felip V. Hi ha poques monedes d'aquest tipus, i per aquest motiu són molt valorades.

Segons les lleis federals i estatals, l' estat de Florida es quedarà amb el 20% del tresor recuperat per col·locar-lo en un museu estatal. La resta serà dividit entre la família Schmitt i la companyia de Brisben.