Publicitat
Publicitat

El fiscal manté el càrrec d'homicidi involuntari contra el copilot de Germanwings

Segons el diari 'La Provence' les informacions no demostren que tingués consciència de voler matar tot el passatge de l'avió

El fiscal de Marsella que investiga el sinistre de l'avió de Germanwings, Brice Robin, manté el càrrec d'homicidi involuntari contra el copilot de l'avió, Andreas Lubitz. Segons sosté en una entrevista al diari 'La Provence', la informació a dia d'avui no permet deduir que tingués "la consciència de voler matar".

Segons el fiscal, no s'han pogut requalificar els fets perquè el que ha transcendit fins ara demostra "una voluntat de destruir aquest avió" però no la consciència de voler matar que s'exigeix en un delicte d'homicidi voluntari.

Les informacions donades per Robin aquesta setmana, que delaten com el copilot Andreas Lubitz va estavellar la nau conscientment amb 150 persones a bord, també li han valgut crítiques d'alguns experts del sector aeronàutic. El pilot Jordi Quintana ha dit a Catalunya Ràdio que el fiscal va "precipitar-se" culpabilitzant Lubitz abans de saber la informació que ha de donar la segona caixa negra de l'avió, que encara no s'ha localitzat al lloc del sinistre.

 

Visibilitzant l'assetjament sexual