Publicitat
Publicitat

La governadora de Carolina del Sud demana que es retiri la bandera confederada

El tiroteig a Charleston ha reactivat la polèmica per un símbol que divideix els ciutadans: identitat per a uns i emblema racista per a altres

La governadora de Carolina del Sud, la republicana Nikki Haley, ha demanat aquest dimarts que es retiri la bandera confederada dels jardins del Capitoli.

La petició arriba després que es revifes la polèmica sobre aquest símbol amb el tiroteig a l'església de la comunitat afroamericana de Charleston. L'autor confés, Dylann Roof, va ser detingut en un cotxe amb la insígnia a la matrícula.

Més tard van transcendir imatges de l'assassí posant amb una bandera rebel i una pistola.

"No permetrem que aquest símbol ens divideixi més. El fet que es faci servir per odiar, el fet que faci mal a tanta gent, és suficient per retirar-la dels jardins del Capitoli", ha dit Haley en una roda de premsa.

La governadora ha deixat clar que si els legisladors no prenen la iniciativa, ella mateixa convocarà una sessió parlamentària especial per abordar la qüestió.

Centenars de ciutadans van sortir dissabte als carrers de Charleston per demanar la retirada de la controvertida ensenya. Per a un ampli sector de la població, suposa un emblema de racisme i esclavitud. Per a altres, significa una part de la història i la tradició del seu estat.

En les properes setmanes es debatrà al Parlament la retirada.