Publicitat
Publicitat

La guerrilla kurda dóna per trencada la treva amb Turquia

Feia dos anys que estava en vigor però els últims atacs de l'exèrcit turc contra posicions del PKK han fet saltar pels aires l'alto el foc

Després de l' atac de caces turcs sobre posicions de la guerrilla kurda al nord de l'Iraq, el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) ha posat aquest aquest dissabte punt final a l'alto el foc que mantenia des de feia dos anys, molt debilitat en les últimes setmanes.

"L'atac de guerra total de l'estat turc ha abolit les condicions per mantenir de forma unilateral el nostre alto el foc", ha assegurat el PKK en un comunicat distribuït per l'agència kurda Firat.

"Contra futurs atacs en aquesta guerra total desenvoluparem una resistència total, basada en el dret a la defensa pròpia i amb l'històric deure de protegir la llibertat i la democràcia", s'assegura.

La resposta als atacs turcs

La guerrilla dels kurds de Turquia ha respost així als bombardejos que han fet caces turcs aquest dissabte a la matinada sobre les casernes generals del PKK a les muntanyes Kandil, al nord de l' Iraq, i a diversos refugis i magatzems de la guerrilla en aquesta mateixa regió.

Els bombardejos han causat la mort d'un membre de la cúpula guerrillera i han ferit diversos civils, segons el PKK.

És el segon atac aeri turc contra els refugis del PKK des que la guerrilla va proclamar un alto el foc unilateral el març del 2013 i va retirar gran part dels seus militants de territori turc.

L'operació contra les bases del PKK al nord de l'Iraq ha estat llançada per Turquia de manera simultània amb el bombardeig de les posicions dels jihadistes del grup Estat Islàmic (EI) al nord de Síria.