Publicitat
Publicitat

ACTE CRIMINAL

Mor una de les ferides i l'autor de l'incendi intencionat en un tren a Suïssa

Una nena de sis anys i una noia de 17 estan en estat crític. La policia no té indicis que fos un acte terrorista

Una dona ha mort aquest diumenge a causa de les ferides que va patir ahir quan un home, que també ha mort aquest diumenge, va calar foc ahir amb un líquid inflamable a un vagó d’un tren de passatgers i va apunyalar diverses persones, al cantó suís de Sankt Gallen.

En total van resultar ferides sis persones, a més de l'agressor. Una dona de 34 anys que ha mort aquest diumenge, una nena de 6 anys i una noia de 17 que estan en estat crític i una altra dona de 43, un jove de 17 i un home de 50 que estan fora de perill.

La fiscalia de Sankt Gallen va obrir una investigació per determinar les possibles motivacions de l’acció. Les autoritats van informar que podria ser un “crim passional” i no un “acte terrorista”, una possibilitat “molt, molt llunyana”, segons es va apuntar ahir a la nit.

"La qüestió dels motius encara és una incògnita", ha assegurat la policia de Sankt Gallen aquest diumenge en un comunicat. "Fins ara no hi ha cap indicació que fos un acte terrorista o amb motivacions polítiques", assegura.

L’agressor: un suís de 27 anys

Els fets van passar prop de l’estació de Salez, poc després de les 2 del migdia, en un tren que cobria la línia entre Buchs i Sennwald, i que segons la policia transportava “algunes desenes de passatgers”. L’agressor, que ha mort aquest diumenge de les ferides que va patir, tenia 27 anys i era de nacionalitat suïssa.

L’alarma es va disparar per la similitud entre aquesta acció i l’atac que un altre home va dur a terme en un tren alemany amb una destral, i que l’Estat Islàmic (EI) es va atribuir. De moment, però, no sembla que les motivacions vagin en aquesta direcció.