Publicitat
Publicitat

Un home es cala foc al tren bala de Japó

El suïcida i una passatgera han mort. Hi ha una vintena de ferits i la línia d'alta velocitat entre Tòquio i Osaka s'ha hagut d'interrompre durant tres hores

Almenys dues persones han mort aquest dimarts després que un passatger es calés foc en un Shinkansen (tren bala japonès), una vintena de persones han quedat ferides i s'ha hagut de tallar la línia d'alta velocitat entre Tòquio i Osaka.
Quan el Shinkansen es trobava entre les estacions de Shin Yokohama i Odawara, un dels passatgers s'ha ruixat amb un líquid inflamable i s'ha calat foc al primer vagó del tren, diuen fonts de la companyia ferroviària.
L'home que s'ha cremat a l'estil bonze i una altra passatgera d'uns 60 anys que es trobava a prop seu han mort a causa del incendi, segons ha informat la cadena pública nipona NHK.
El Shinkansen, de 16 vagons, transportava uns 1.000 passatgers, la majoria dels quals han sortit del tren quan s'ha activat l'alarma d'incendi i el fum s'ha estès pels primers vagons.
El primer ministre nipó, Shinzo Abe, ha convocat una reunió extraordinària del seu gabinet amb l'objectiu de coordinar el treball dels serveis d'emergència i "recollir informació" sobre l'incident, segons ha dit en declaracions als mitjans locals.

Etiquetes