Publicitat
Publicitat

Un immigrant mor en una maleta i set més es perden a l’Estret

Un home de 27 anys va morir ahir a la matinada, ofegat, intentant entrar a Espanya amagat dins d’una maleta en un cotxe que transportava el vaixell que fa la ruta entre Melilla i Almeria. Ahir mateix set immigrants que intentaven arribar a Ceuta en una pastera van esgotar el combustible i van quedar-se a la deriva a l’estret de Gibraltar. Salvament Marítim en va rescatar 32 més a 70 milles de Gran Canària.

El cotxe on s’amagava el polissó era del seu germà gran, que quan va baixar a la bodega per treure’l es va adonar que tenia símptomes d’asfíxia i va demanar ajuda. L’home havia passat cinc hores dins la maleta i els serveis d’emergència no hi van poder fer res. La Guàrdia Civil va arrestar el germà gran, de nacionalitat francesa i origen marroquí, a qui acusen d’homicidi.

Mentre se succeïen aquestes notícies també ahir la Guàrdia Civil anunciava que, en una operació amb les forces de seguretat marroquines, havien impedit que uns 400 subsaharians saltessin la tanca de Melilla. Van afirmar que la ciutat autònoma havia passat la temporada més calmada des del maig.

El delegat del govern espanyol a Melilla, Abdelmalik El Barkani, va admetre que l’“enorme” pressió migratòria a Melilla no havia desaparegut, però va dir que s’havia “modificat el comportament” perquè ara hi havia més presència de sirians. Són un cas diferent, va explicar: “en principi” mereixen protecció internacional perquè fugen d’un conflicte armat. “Sota cap concepte, per desgràcia, s’ha acabat la immigració clandestina a Melilla”, va reconèixer El Barkani.

Abans-d’ahir, d’una altra pastera que també anava a Ceuta i va naufragar la marina marroquina en va poder salvar tres immigrants. Es van recuperar quatre cadàvers i quatre persones més van desaparèixer a l’estret de Gibraltar.