Internacional 21/05/2019

Imputen càrrecs de terrorisme a l'autor del tiroteig a les mesquites de Nova Zelanda

Brenton Tarrant ja afrontava càrrecs per 50 assassinats i 39 intents d'assassinat

Ara
1 min
Imputen càrrecs de terrorisme a l'autor del tiroteig a les mesquites de Nova Zelanda

BarcelonaL'autor del tiroteig a dues mesquites de Christchurch, a Nova Zelanda, el supremacista blanc Brenton Tarrant, ha estat imputat amb càrrecs de participació en "acte terrorista", segons ha anunciat aquest dimarts la policia neozelandesa.

L'home, que va entrar el 15 de març en dues mesquites de la localitat i va disparar a discreció mentre ho gravava en vídeo i ho reproduïa en 'streaming', havia estat imputat fins ara per 50 càrrecs d'assassinat i 39 càrrecs d'intent d'assassinat.

Després de dos mesos d'investigació, la policia ha decidit afegir-hi també el càrrec d'actes terroristes. A més, la mort d'una de les persones ferides ha fet que els càrrecs per assassinat s'elevin a 51, i la policia també hi ha afegit dos càrrecs més per intent d'assassinat, de manera que aquests sumen un total de 40.

En una reunió aquest dimarts amb uns 200 familiars de víctimes dels atacs, la policia ha informat dels nous càrrecs. Tarrant ha de comparèixer davant del tribunal el 15 de juny per iniciar el procés judicial.

stats