Publicitat
Publicitat

Un incendi en una fàbrica de calçat de Manila deixa almenys 72 morts

La policia diu que les espurnes d'una soldadura han fet explotar productes químics inflamables. L'empresari afirma que hi havia 200 o 300 treballadors dins l'edifici

Els bombers han elevat a 72 morts el balanç de l'incendi que ha destruït una fàbrica de calçat a Manila. L'accident posa en evidència la manca de mesures de salut i seguretat en el treball, un dels desafiaments del país amb més creixement econòmic del sud-est asiàtic. Poc abans, l'alcalde de la ciutat de Valenzuela, a Manila, havia anunciat una xifra de 58 morts i 13 desapareguts.

Segons la policia, l'incendi ha començat per les espurnes d'una màquina de soldar, que han fet explotar productes químics inflamables emmagatzemats a l'entrada principal de la fàbrica. S'estan investigant les responsabilitats de l'accident. L'amo de la fàbrica Veato Ang va dir que entre 200 i 300 persones treballaven a la fàbrica, que produïa xancletes i sabatilles per a Kentex Manufacturing Inc.

Un cop per al govern

"L'incendi de la fàbrica és un cop per al govern d'Aquino, que s'ha enorgullit de la millora de les condicions de treball i prioritza el compliment de les normes laborals", assegura Eufracia Taylor, analista de la signatura global d'anàlisi de risc Verisk Maplecroft.

La identificació de les víctimes serà difícil, segons ha alertat Dionesio Cándido, que buscava la seva filla de 19 anys, treballadora de la fàbrica. "Pensava que en podria identificar les restes, però només vaig trobar una pila de cossos carbonitzats que semblaven abraçats els uns amb els altres. No crec que pares o germans puguem identificar-los", ha dit.